Danmark indgår samarbejdsaftale med Tjekkiet om den europæiske digitale identitetstegnebog

Publiceret 11-04-2024

Digitaliseringsminister Marie Bjerre har på et møde med Tjekkiets vicepremierminister, Ivan Bartos, underskrevet en samarbejdsaftale om udviklingen af en digital identitetstegnebog.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre er i disse dage i Belgien for at deltage i et uformelt ministermøde i EU-Rådet. I dag mødtes hun med Tjekkiets vicepremierminister, Ivan Bartos, hvor en samarbejdsaftale blev indgået. Her lægges op til, at Danmark og Tjekkiet samarbejder og deler erfaringer med nationale projekter angående en digital identitetstegnebog (også kendt som ’wallet’-appen). En app, der kan blive afgørende for borgeres og virksomheders adgang til offentlige digitale tjenester på tværs af EU.

”Tjekkiet er en af vores stærke samarbejdspartnere på den europæiske digitaliseringsdagsorden. Det har vi genbekræftet i dag, og jeg er glad for at styrke vores samarbejde gennem denne aftale. Den digitale ’wallet'-app er et spændende værktøj, som vi skal have implementeret på en god måde – både nationalt og i EU. Dette arbejde bliver helt afgørende for, at 'wallet'-appen opnår sit potentiale og bliver den primære adgang for borgere og virksomheder til offentlige digitale tjenester på tværs af EU,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Samarbejdsaftalen vil facilitere erfaringsudveksling mellem Digitaliseringsstyrelsen i Danmark og den tjekkiske Digitaliserings- og Informationsstyrelse.

Baggrundsinformation om den europæiske digitale identitetstegnebog

Den europæiske digitale identitetstegnebog er en sikker og enkel måde, som europæiske borgere og virksomheder kan bevise deres identitet med, når de anvender digitale tjenester. Med 'wallet'-appen kan man sikkert opnå, opbevare og dele vigtige digitale dokumenter samt bruge til elektronisk underskrivelse af dokumenter.

Nogle af de mange anvendelsesmuligheder for 'wallet'-appen inkluderer:

  • Uddannelse: Opbevar og del dine uddannelsesbeviser ved ansøgning til nye job.
  • Betaling: Autorisér betalinger nemt gennem din wallet.
  • Rejse: Opbevar og del vigtige rejsedokumenter som boardingkort og identificér dig selv ved hotelreservationer.

Den europæiske digitale identitetstegnebog vil gavne både borgere, offentlige myndigheder og private virksomheder ved at sikre nem adgang til tjenester, beskytte personlige data og overholde GDPR- og cybersikkerhedsstandarder.

Sikkerhed og privatliv er et centralt omdrejningspunkt for den europæiske identitetstegnebog. Man vil have fuld kontrol over de data, man deler, og ens egne data vil være certificeret i overensstemmelse med de højeste europæiske standarder for databeskyttelse og cybersikkerhed.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@digmin.dk, tlf. 72 28 24 17