Nyheder og pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Abonner på pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Tilmeld dig her

Pressekontakt

Michael Højgaard Bang
S: Presserådgiver
Benedikte Storgaard Clausen
S: Pressemedarbejder
Poul Aarøe Pedersen
S: Presse- og kommunikationschef

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet ønsker at bidrage til øget åbenhed i den offentlige sektor. Ministeriet arbejder derfor for, at hjemmesiden løbende indeholder aktuel, let tilgængelig og pålidelig information.

På hjemmesiden finder du information om, hvordan ministeriet er organiseret, eksterne og interne målsætninger, hvilke opgaver ministeriet varetager samt information om politiske aftaler og handlingsplaner. Aktuelle nyheder vedrørende ministeriets arbejdsområde vil ligeledes fremgå sammen med diverse publikationer. Resultatkontrakter indgået mellem Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet og institutionerne på ministerområdet ligger på institutionernes hjemmeside. På im.dk linkes til institutionernes hjemmesider. Du kan også finde de regler, som ministeriet administrerer, på hjemmesiden.

Hvorfor oplyser vi om retningslinjer for aktiv information?

Af lov nr. 606 af 12. juni 2013 om offentlighed i forvaltningen følger det blandt andet, at en forvaltningsmyndighed på myndighedens hjemmeside skal give borgerne information om sin virksomhed, jf. lovens § 17, stk. 1, og at en forvaltningsmyndighed skal fastsætte retningslinjer vedrørende den nævnte informationspligt ifølge stk. 1, jf. lovens § 17, stk. 2.

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet er på Twitter og LinkedIn. Aktiviteten på de sociale medier tager afsæt i kodekset

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet ønsker en konstruktiv dialog og opfordrer derfor til, at deltagerne holder en god tone i kommentarer og indlæg. Vi forbeholder os ret til at fjerne kommentarer, der bl.a.:

  • kan virke stødende
  • kan virke diskriminerende
  • har kommerciel karakter
  • indeholder personfølsomme oplysninger eller på anden måde er i strid med gældende lovgivning
  • ingen relevans har for sidens tema eller det indlæg, der kommenteres

Ved gentagne overtrædelser af retningslinjerne ovenfor forbeholder vi os ret til at blokere brugeren. Deltagende skal desuden overholde den pågældende platforms retningslinjer. Det gælder hhv. Twitters retningslinjer og LinkedIns retningslinjer, eftersom det er de sociale medier, som Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet er aktiv på.

Vi appellerer til, at henvendelser til Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet, der ønskes besvaret, sendes til ministeriet (fx via kontaktoplysningerne her på siden). Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet foretager ikke sagsbehandling via sociale medier og betragter i øvrigt kommentarer på sociale medier som meningstilkendegivelser frem for henvendelser.

I det omfang, det er muligt, deltager Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet gerne i samtaler på sociale medier, men ministeriet kan ikke kommentere på hverken personfølsomme eller politisk følsomme sager.

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet følger andre profiler/konti/sider på sociale medier for at holde sig orienteret og gå i dialog. De profiler/konti/sider, ministeriet følger, er ikke udtryk for enighed eller sympati med de holdninger, der kommer til udtryk på de relevante profiler. Ligeledes er ”retweets” eller ”favourites” på Twitter eller ”likes” på LinkedIn mv. ikke nødvendigvis ensbetydende med enighed, men udtryk for et ønske om at ville dele information eller materiale. Ministeriets sociale mediekanaler monitoreres og redigeres inden for normal kontortid.