Ny varslingstjeneste skal advare virksomheder om sårbarheder og risiko for cyberangreb

Publiceret 20-02-2024

Fra i dag bliver det muligt for danske virksomheder at tilmelde sig en gratis varslingstjeneste, så de hver uge modtager advarsler om digitale sårbarheder, som it-kriminelle kan udnytte til at angribe virksomheden.

Truslen fra cyberkriminalitet er fortsat meget høj og mange danske virksomheder er sårbare over for cyberangreb. Derfor åbner Digitaliseringsstyrelsen i dag en varslingstjeneste, som små og mellemstore virksomheder kan tilmelde sig gratis.

”Vi skal som samfund, borgere og virksomheder værne os bedre mod hackere og cyberkriminelle. Selvom sikkerheden er virksomhedens eget ansvar, ønsker vi at støtte dem bedst muligt, da det særligt for mindre virksomheder kan være en stor udfordring. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan præsentere en varslingstjeneste, der gør det lettere for virksomheder at beskytte sig selv,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Analysen ’Digital sikkerhed i danske SMV’er, 2023’ viser, at selvom det går fremad med sikkerheden, er der fortsat 35 procent af de små og mellemstore virksomheder, der har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. Cyberkriminelle kan derfor ofte udnytte sårbarheder i systemer til at angribe en virksomhed, hvilket kan få voldsomme konsekvenser for virksomheden.

Den ny varslingstjeneste vil udpege sårbarheder i de mest almindelige digitale systemer, så virksomhederne kan reagere passende på sårbarheden. Varslerne kan fås i to versioner:  en teknisk form eller i en mere forenklet form. Det gør, at varslerne både kan bruges af virksomheder, der selv arbejder aktivt med deres egen sikkerhed, samt af mindre virksomheder, der har outsourcet deres cybersikkerhed.

Varslerne sendes samlet én gang om ugen til de tilmeldte virksomheder. Initiativet udspringer af den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed og samarbejdet med Cybersikkerhedspagten og Center for Cybersikkerhed.

Det er gratis at tilmelde sig varslingsordningen, og små og mellemstore virksomheder kan tilmelde sig her.

Yderligere oplysninger 

Presse- og kommunikationsrådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@digmin.dk, tlf. 72 28 24 17