OECD: Danmark er blandt de bedste lande i verden til offentlig digitalisering

Publiceret 31-01-2024

Danmark er i top. Den internationale organisation OECD har i dag udgivet Digital Government Index, som vurderer, hvor gode lande er til offentlig digitalisering.

Danmark får en andenplads i OECD-undersøgelsen. Danmark opnår den flotte placering, fordi der præsteres virkelig godt i alle de seks dimensioner, som OECD måler på. Det gælder både, når man sammenligner Danmark med de andre lande, men også direkte målt på OECD’s objektive kriterier. Det kan sammenlignes med en flot holdpræstation i håndbold, hvor holdet er gode på alle positioner. Danmark er således i top 10 for alt, hvad der måles på, ja faktisk næsten i top-fem på hvert parameter.

”Jeg er meget tilfreds med, at OECD’s nye rapport understreger, at det går rigtig godt med Danmarks offentlige digitalisering. Vi er i den absolutte verdenstop, og vi er endda på forkant med at implementere ny teknologi som kunstig intelligens på en sikker, ansvarlig og brugervenlig måde," siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Rapporten er resultatet af flere års arbejde fra OECD med at levere en objektiv og dedikeret benchmark for offentlig digitalisering. Den vurderer, hvor godt lande udnytter data og teknologi til at levere en helhedsorienteret og brugercentreret digital transformation af den offentlige sektor. Formålet er at hjælpe landene til at blive bedre i mødet med borgere og virksomheder.

Dykker man ned i tallene bag indekset, er der steder, hvor Danmark kan blive endnu bedre i arbejdet med offentlig digitalisering. Den brugerdrevne tilgang til digitalisering er et område, hvor Danmark trods store styrker kan forbedre sig.

”Vi arbejder i ministeriet meget aktivt for at inddrage borgere og virksomheder i at skabe gode offentlige digitale services. Det er et område, som vi vægter højt, og vi hilser derfor OECD’s undersøgelse velkommen og ser den som en opfordring til at fortsætte den gode indsats," siger Marie Bjerre.

Sydkorea, Danmark, Storbritannien, Norge og Australien udgør top fem, og alle landene fremhæves af OECD som særligt gode til at have ydet en omfattende og tværgående indsats i implementering af digital politik.

Læs mere om Digital Government Index rapporten på OECD's hjemmeside her

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@digmin.dk, tlf. 72 28 24 17