Ligestillingens Pris 2023 går til Helle Thorning-Schmidt

Publiceret 11-12-2023

Prisen er netop overrakt i dag på Ligestillingens Topmøde, som finder sted på museet KØN i Aarhus.

Temaet for Ligestillingens Topmøde er ligestilling på arbejdsmarkedet og kvinder i ledelse og bestyrelser. På topmødet uddeles Ligestillingens Pris 2023, der skal anerkende en person, der bringer sig selv i spil på et område, hvor ligestillingen stadig halter. Prisen er givet til Helle Thorning-Schmidt for at gå forrest og nedbryde barrierer i forhold til kvinder i ledelse og bestyrelser bl.a. som tidligere statsminister og direktør hos Save the Children International.

Ligestillingsminister Marie Bjerre siger:

”Helle Thorning-Schmidts mod til at dele egne erfaringer og bryde normer og forventninger er med til at gøre op med fastlåste og forældede forestillinger om, hvordan en kvindelig topleder er og bør være. Det fortjener stor ros og anerkendelse. Og derfor er jeg glad for, at det er Helle Thorning-Schmidt, der modtager Ligestillingens Pris 2023.”

Det er en enig priskomité, som har besluttet, at Helle Thorning-Schmidt modtager prisen. Dette begrundes bl.a. med, at hun er gået forrest som kvinde i politik og på ledelsesgangene. At hun bringer sig selv i spil og inspirerer kvinder og mænd – unge og ældre - både nationalt og internationalt. At hun med sin bog ”Blondinens Betragtninger” sætter spot på de barrierer og fordomme, som kvinder i magtfulde positioner kan opleve. Priskomiteen finder, at Helle Thorning-Schmidt inspirerer andre ved bl.a. at insistere på at være den, hun er.

Karen Frøsig CEO i Sydbank repræsenterede priskomiteen og overrakte prisen sammen med begrundelsen på dagens topmøde.

Læs hele priskomiteens begrundelse her.

Medlemmerne af priskomiteen for Ligestillingens Pris 2023 er foruden ligestillingsminister Marie Bjerre:

  • Karen Frøsig, CEO i Sydbank,
  • Britta Korre Stenholt, CEO i Stark,
  • Lars Rasmussen, bestyrelsesformand Coloplast og Lundbeck, og
  • Bjarne Corydon, CEO og ansvarshavende chefredaktør på Børsen

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@digmin.dk, tlf. 72 28 24 17