Ligestillingens Topmøde 2023 løber af stablen for første gang i dag

Publiceret 11-12-2023

Ligestillingens Topmøde 2023 sætter fokus på, hvordan vi får reelt lige muligheder for kvinder og mænd på arbejdsmarkedet og i ledelse. Oplæg fra både danske og internationale prominente personer og paneldebatter er en del af programmet. Og så bliver Ligestillingens Pris overrakt til en person, som har gjort en forskel der, hvor ligestillingen halter.

Museet KØN i Aarhus danner rammen om Ligestillingens Topmøde 2023, der finder sted i dag. Temaet for topmødet er ligestilling på arbejdsmarkedet med et særligt fokus på kvinder i ledelse og bestyrelser.

Topmødets formål er at skabe rum for samtaler, refleksioner og ny viden, der kan gøre os klogere på, hvordan vi som samfund opnår reelt lige muligheder for kvinder og mænd på arbejdsmarkedet, særligt i forhold til ledelse og bestyrelser.

Ligestillingsminister Marie Bjerre udtaler:

”Topmødet skal være et rum, hvor virksomheder, interessenter og politikere mødes på tværs og drøfter, hvordan vi flytter ligestillingen i Danmark fremad. Et forum hvor vi bliver klogere, kan diskutere og udvikle løsninger. For vi har en fælles interesse i, at den enkelte får mest mulig frihed til at udfolde sig. Og vi har brug for alle kompetencer og talenter, når vi skal træffe beslutninger og løse fremtidens udfordringer."

Programmet varer fra kl. 10.30 til 15.30 og byder på oplæg fra ligestillingsminister Marie Bjerre, næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager, direktør i SWECO Åsa Bergman, og aktivist og foredragsholder Emma Holten. Med udgangspunkt i oplæggene er der paneldebatter med deltagelse af virksomheder, eksperter og debattører på området.

I løbet af topmødet vil Ligestillingens Pris blive overrakt til en rollemodel, som er med til at inspirere andre, og som går foran og bringer sig selv i spil inden for temaet: Kvinder i ledelse og bestyrelser. Du kan se listen over de nominerede til Ligestillingens Pris her.

Deltagerne på dagens topmøde kan se frem til spændende debatter om fremtidens arbejdsmarked og digitaliseringens betydning for ligestilling, fremtidens ledelse og diversitet, og om hvordan magt, følelser og bias kan skabe barrierer for kvinder og mænds lige muligheder i blandt andet ledelse.  

Du kan se det fulde program for Ligestillingens Topmøde 2023 her.

Journalister og fotografer, som ønsker at deltage i hele eller dele af topmødet, bedes tilmelde sig ved at sende en mail til crs@digmin.dk senest den 11. december kl. 9.00. Gyldigt pressekort skal vises ved entré.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@digmin.dk, tlf. 72 28 24 17