Ligestillingsminister stifter ny ligestillingspris for at sætte fokus på rollemodeller

Publiceret 13-09-2023

Årets tema for Ligestillingens Pris er kvinder i ledelse og bestyrelser

Ligestillingsminister Marie Bjerre vil med sin nystiftede ”Ligestillingens Pris” sætte fokus på rollemodeller.

Hun vil anerkende dem, der bringer sig selv i spil på områder, hvor ligestillingen stadig halter. Og som er med til at inspirere andre til at følge deres drømme.

“Med prisen ønsker jeg at anerkende de kvinder og mænd, som bidrager til en kulturændring og baner vejen for kvinder og mænds frie udfoldelse. Stereotype opfattelser, kulturer og kønsroller begrænser den enkeltes frihed og muligheder. Det gælder på arbejdspladsen, i uddannelse, i hjemmet og i samfundet generelt, og det ønsker jeg et opgør med,” siger ligestillingsminister Marie Bjerre.

Ligestillingens Pris uddeles til en person, som har udmærket sig inden for årets tema, som i år er kvinder i ledelse og bestyrelser. Danmark har en af verdens højeste erhvervsfrekvenser for kvinder, og kvinder er generelt højt uddannet, men danske kvinder er stadig underrepræsenterede i ledelse og bestyrelser.

Ligestillingsminister Marie Bjerre siger om årets tema:

”Vi har valgt det for at sætte fokus på kvinders repræsentation i ledelse og bestyrelser, hvor kvinder desværre fortsat oplever ikke at have samme frihed og muligheder som mænd. Og det er vigtigt, at også kvinder er med til at træffe beslutninger om vores fælles fremtid. Ellers risikerer vi at gå glip af viden, talent og kompetencer. Jeg håber, at prisen kan inspirere blandt andre unge kvinder med ledelsesambitioner til at forfølge deres drømme og talent – så langt det rækker.”

Modtageren af prisen udpeges af en priskomité, hvis medlemmer er udvalgt af ligestillingsministeren. Medlemmerne af priskomitéen for Ligestillingens Pris 2023 er:

  • Britta Korre Stenholt, CEO i Stark
  • Bjarne Corydon, CEO og ansvarshavende chefredaktør Børsen
  • Karen Frøsig, CEO i Sydbank
  • Lars Rasmussen, bestyrelsesformand Coloplast
  • Ligestillingsminister Marie Bjerre

Du har allerede fra i dag mulighed for at indstille en kandidat, du tænker skal modtage ”Ligestillingens Pris”. Det gør du via linket herunder:

Indstil kandidat til ligestillingsprisen her

En række konkrete organisationer inden for blandt andet arbejdsmarkedet vil desuden blive indbudt til at indstille en kandidat.

Prisen uddeles ved Ligestillingens Topmøde den 11. december 2023.

Yderligere oplysninger

Cecilie Rex Selmer, presserådgiver, crs@digmin.dk, +45 72 28 24 17